Vinarrangementer

 

The Wine Company har en lang tradition for at afholde kundespecifikke firmaarrangementer samt egne vinsmagninger og middage. Skal du forkæle medarbejdere eller kunder er en vinsmagning en særdeles populær anledning.
 

Vinklubber benytter os ofte til vinsmagning, hvor vi går i dybden med et særligt emne. En vinsmagning giver en unik mulighed for at smage vin, man ellers aldrig selv ville købe. Hvis du ønsker det, møder vi op og laver en kommenteret vinsmagning, hvor vi går i dybden med producenter, årgange, områdernes særkende, smageteknik m.m. og forslag til mad som vinen passer til. Vi kan tilpasse enhver vinsmagning, så den passer til deltagernes erfaring med og viden om vin samt deres interesser.

 

Send en mail til os med dit ønske for vinsmagning på e-mail: thewinecompany@private.dk eller ring på tlf. 2140 4481 (Lars) / 2224 6882 (Steen), så kontakter vi dig for at aftale nærmere om emne, budget osv.

 

 

Tirsdag 12. maj kl. 19: Elvio Cogno Barolo smagning på Restaurant Josty

 

Tirsdag den 12. maj får vi besøg af Winemaker og ejer Valter Fissore fra top Baroloproducenten Elvio Cogno.

 

Vingården Cogno blev grundlagt i 1990 og ligger på toppen af Bricco Ravera bakken nær byen Novello i Langhe, Piemonte. Her har Cogno familien fremstillet vin i fire generationer, med respekt for områdets traditioner og vinmarker. De 11 ha vinmarker dyrkes med stokkenes naturlige balance og lave udbytte for øje. I dag varetages produktionen af Elvio’s datter, Nadia og hendes mand Valter Fissore. Alle Cogno’s vine er kendetegnet ved stor frugtintensitet, finesse og naturlig saft og kraft.

 

Valter Fissore vil på engelsk lede og kommentere smagningen af følgende 10 flotte Barolo vine (ret til ændringer forbeholdes):

 

Cascina Nuova Barolo

Denne enkeltmarks Barolo fra den 1,5 ha store vinmark, Cascina Nuova, er gæret og lagret på store slovenske egetræsfade, Botti, i 24 måneder. Efter tapning er vinen flaskelagret yderligere 6 måneder inden frigivelsen.

* 2015 (95 Suckling)

 

Ravera Barolo

Den sydvendte Ravera mark er den vel nok bedste vinmark i Novello. Vinen er fremstillet af Nebbiolo varianterne "Lampia" og "Michet" fra 40-60 år gamle vinstokke. Vinen er gæret på rustfri ståltanke og efterfølgende lagret 24 måneder på store slovenske egetræsfade. Efter tapning er vinen lagret 6 måneder på flaske inden frigivelsen.

* 2012 (97 Gardini Notes)

* 2013 (97 Wine Enthusiast)

* 2014 (95 Suckling)

 

Bricco Pernice Barolo

Denne Barolo er det nyeste skud på stammen fra Cogno. Vinen kommer fra en udvalgt parcel i Ravera-marken med en lille klippe, hvor agerhønsene bygger rede. Vinen er udelukkende fremstillet på basis af Nebbiolo varianten "Lampia". Efter endt vinifikation lagres vinen 30 måneder på store slovenske egetræsfade og yderligere 18 måneder på flaske inden frigivelsen.

* 2012 (95 Galloni)

* 2013 (97 Wine Enthusiast)

* 2014 (96 Galloni)

 

Vigna Elena Barolo Riserva

Vigna Elene er Cogno's store Barolo, der er fremstillet efter områdets ældste traditioner og på Nebbiolo varianten "Rosé". Vinstokkene blev plantet i 1991 på en del af Ravera marken. Efter vinifikationen er vinen lagret 36 måneder på store slovenske egetræsfade og yderligere 24 måneder på flaske inden frigivelsen. Vinen er opkaldt efter parrets datter, Elena, der også har tegnet etiketten.

* 2011 (96 Suckling)

* 2012 (95 Galloni)

* 2013 (97 Parker)

 

Der serveres en let anretning under smagningen.

 

Pris: 749,-/person

 

Sådan kommer du med:

Smagningen koster kun kr. 749,-/person og afholdes tirsdag den 12. maj kl. 19 på Restaurant Josty, Pile Allé 14a, 2000 Frederiksberg. Da vi kun har 60 pladser til rådighed anbefaler vi hurtig tilmelding der registreres efter "først til mølle" princippet. Vi gør opmærksom på, at tilmelding til arrangementet er bindende og at deltagergebyret ikke refunderes ved afbud eller udeblivelse. Der fremsendes ikke billetter, men du skal huske at medbringe din fakturakopi som dokumentation for din deltagelse.