Rhône vin

The Wine Company har beskæftiget sig med Rhône vin siden 1995. Det er vores mission at lokalisere morgendagens stjerner inden for vinproduktion og hjemtage det bedste af det bedste til vores kunder. Det betyder, at vi kan tilbyde vores kunder fremragende vin til attraktive priser, og at vi derfor også fører et stort udvalg af vin fra Côtes du Rhône i Frankrig - se udvalget her

 

Vin fra Côtes du Rhône

Côtes du Rhône betyder oversat til dansk noget i stil med skråningerne ved Rhône floden. Rhône floden er en flod på mere end 800 km., hvilket giver stor diversitet i vinene fra nord og syd. Der produceres både rødvin, hvidvin, rosévin og mousserende vin i området.
 
Omkring 90 % af vinen kommer fra appellation Côtes du Rhône, mens de sidste 10 % produceres i Cru eller Villages appellationerne. Kvaliteten kan svinge meget – fra alkoholiske vine, der ikke er i balance, til nogle af de mest undervurderede vine, der giver exceptionelt meget vin for pengene. Omkring 75 % af vinen produceres af kooperativer.
 
Geografi, klima og ikke mindst stilen adskiller sig meget i det nordlige og sydlige Rhône. I det sydlige område laves vinene på mange forskellige druesorter og som regel på mindst tre forskellige slags, mens man mod nord kun har fire tilladte druesorter. Ofte laves vinen i nord på en enkelt sort.
 
Rhône vin fra det nordlige område er saftige og mørke vine, der ofte har noter af mørke krydderier og især af peber. Rhône vin fra det sydlige område er lavet på mange forskellige druesorter, hvor Grenache spiller en central rolle. Vinene fra det sydlige område er langt mere krydrede og har ofte en sødlig undertone, hvor dem fra nord er mere tørre.

 

Køb vin i vores webshop eller direkte fra lager

Du kan handle eller afhente online bestillinger af vin på vores Cash & Carry lager i Herlev. Efter aftale kan online bestillinger ligeledes afhentes i Hillerød. Køber du online, kan du også få din bestilling leveret.
Bestiller du vin for mere end 3.000 kr., giver vi leveringen.
 
Normalt gives der ikke returret på drikkevarer, men som noget særligt tilbyder vi vores kunder 14 dages ombytningsret. Retten er gældende fra det tidspunkt, hvor du modtager din ordre.

 

Vi står klar med vejledning og gode råd

Vi har mange års erfaring med at finde den bedste vin, og det er vores store passion at levere de mest typiske vine fra de forskellige områder. Når du handler hos The Wine Company, får du spændende historier og information om producenterne med i købet, som giver dig et mere personligt forhold til vinen.
 
Hvis du er i tvivl om, hvilken Rhône vin du skal vælge, giver vi dig gerne et par gode råd med på vejen. Ring til os på telefon 2140 4481 eller 2224 6882. Vi hjælper dig også gerne hvis du skal arrangere smagning, bruge vin til gaver eller lignende.